EERSTE WERKWEEK ACHTER DE RUG - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Britt Heemskerk - WaarBenJij.nu EERSTE WERKWEEK ACHTER DE RUG - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Britt Heemskerk - WaarBenJij.nu

EERSTE WERKWEEK ACHTER DE RUG

Blijf op de hoogte en volg Britt

21 Mei 2016 | Hong Kong, Hong Kong

Zo, de eerste werkweek zit erop. Ik heb 6 dagen gewerkt en vandaag was m’n eerste vrije dag. Morgen ben ik ook nog vrij en dan maandag weer beginnen. Vandaag ben ik naar Macau geweest (zie reisverslag “MACAU”).

De eerste week op stage verliep op zich goed. In het begin krijg je natuurlijk super veel informatie en kan je lang niet alles onthouden. Maar ik merk dat sommige dingen na een paar dagen toch al beter gaan. Vooral het systeem wat ze gebruiken is erg wennen. Maar aangezien het op de 6e dag al veel beter ging, heb ik er wel vertrouwen in. Ik hoop dat het over een aantal weken routine zal worden.

Mijn collega’s zijn heel aardig. Ze willen allemaal graag helpen en leggen het uit als je het niet snapt. Ook als ik het bij de achtste keer nog steeds niet door heb, zijn ze bereid het nog een keer te vertellen. Altijd fijn.

Volgende week moet ik 3 keer avondshift draaien. Ik ben benieuwd hoe dat is. De werkzaamheden zullen dan toch net weer anders zijn.

Ik heb de eerste moeilijke gasten ook al gehad. Mijn collega vertelde me vlak voor dat ze kwamen dat mensen uit Singapore te lastigste zijn. En ja hoor, niets was minder waar. Nou zat er ook een fout in het systeem, dat was natuurlijk niet hun schuld. Maar wat kunnen die mensen zeuren zeg, jemig. Drie diva's eerste klas aan de balie. En als eenmaal iets fout gaat, kan je ook niets meer goed doen. Ze bleven maar zeiken over van alles en nog wat. Ja, ik kan ook niet heksen hoor. Gelukkig ben ik nu twee dagen vrij, en zijn ze weg als ik weer begin.

Over rare mensen gesproken. Die Chinezen zelf zijn af en toe ook net mongolen (niet zo gek, ligt dichtbij). Hun gewoonten zijn heel anders dan bij ons. Soms zijn ze heel netjes: ze staan overal voor in de rij en het gaat allemaal heel georganiseerd. Maar zodra je een tegenligger tegenkomt op straat, gaan ze echt van z’n lang zal ze leven niet opzij. Ze wachten gewoon net zo lang tot je tegen ze aanloopt en dat boeit ze dan ook helemaal niks.

Ik begin al redelijk gewend te raken aan het weer. In het begin vond ik het super warm, maar daar wen je toch wel snel aan. Meestal is het rond de 28 graden. Laatst was het 24 graden en toen vond ik het gewoon frisjes. Kan je nagaan. In Nederland weten we dan niet hoe snel we onze bikini uit de kast moeten trekken en nu doe ik een vestje aan.

Parken in Hong Kong zijn wel erg broeierig. Het is wel fijn om even tussen de bomen ze zitten in plaats van tussen de gebouwen en vieze uitlaatgassen. Maar het lijkt wel of het warmer is in de parken dan op straat. En het is veel vochtiger. Het voelt een beetje alsof je in een vlindertuin bent (in een dierentuin weet je wel). Zo ruikt het ook eigenlijk hahaha. Ik heb vandaag een schildpad gezien in een park. Geinig toch.

Ook zijn ze hier heel erg bezig met het voorkomen en bestrijden van ziekten. Bij aankomst op het vliegveld werden er willekeurig mensen uitgezocht om te checken of ze geen koorts hadden. De deden gewoon van ‘ja jij’ en plop, zo een thermometer in je oor. Ze hebben mij niet gecontroleerd gelukkig. Ik was me dood geschrokken denk ik. Je leest ook overal bordjes op straat dat je je handen moet desinfecteren enzo. De mensen hier raken eten ook niet met hun handen aan. Dat valt echt op. Ze eten alles uit zakjes/papiertjes zonder het voedsel zelf aan te raken. Zelfs bij de KFC krijg je handschoentjes erbij om de kip te eten! Maar goed, letten op je hygiëne kan natuurlijk geen kwaad.

Het metrosysteem is heel simpel. Net als in andere steden. De weg naar stage weet ik inmiddels uit m’n hoofd. Het is wel iedere ochtend super druk. Ik heb welgeteld 1x kunnen zitten in de metro. Sterker nog, ik mag blij zijn als ik er überhaupt in pas. Anders moet je wachten op de volgende, of die daarna…

Shoppen is echt leuk in Tsim Sha Tsui. Vaak loop ik na stage nog even langs Nathan Road. Dit is een mega drukke straat, met verlichte uithangborden, niet te zuinig. Ze hebben hier ook heel veel leuke kleine winkeltjes, met (naast “normale” westerse spullen) allemaal leuke typisch Chinese dingen. Ik wil alles wel meenemen haha. En dan nog de cosmetica! Wow, zo veel en ik ken de meeste merken nog uit Zuid-Korea. Even weer nieuwe voorraden inslaan dus. Hoe ga ik al die souvenirs over een paar maanden meenemen? Moet er niet aandenken (haha lol, snap je ‘m) om m’n koffer weer dicht te moeten proppen.

Goed, dit was het voor nu even weer. Leuk dat je het gelezen hebt. Ik hoop dat het interessant is en tot de volgende keer maar weer!

• 22 Mei 2016 - 09:58

Jos Heemskerk:

Het is inmiddels weer zondag en goed om te lezen dat het steeds beter gaat op het werk.
    Grappig dat ze zelfs de kippenkakken met handschoentjes eten. Neem mee joh, ook handig voor de afwas.
    Lijkt me geweldig om in die leuke Chinese straatjes te lopen; als ik een tweede koffer moet opsturen voor alles, moet je even een seintje geven... Rust goed uit op je vrije dagen en we blijven je volgen. Dikke kus van Paps...

• 22 Mei 2016 - 10:13

Marianne:

Ha Britt, het klinkt alsof je t erg naar je zin hebt daar. Hartstikke goed! En je niet gek laten maken door reisdiva's. ( jij bent Britt en jou krijg je niet gek!:-)
    Werkse alvast voor morgen. En we blijven lezen. Doeg, Marianne

• 28 Mei 2016 - 12:41

Oma Gré:

Fantastisch Britt, ik reis helemaal met je mee. Helemaal niet vermoeiend, ik zit gewoon in m'n luie stoel en volg al die inspanningen die jij moet verrichten. En dat zijn er nog al wat! Je doet het goed hoor! Dikke knuffel van Oma x